Støjsvag gulvventilator

Det er lækkert med frisk luft i soveværelset, især om sommeren. Med en gulvventilator er det ingen sag men det er afgørende at den er støjsvag. Det kan man få, hvis man blot går efter kvalitet.

Sådan virker den

En gulvventilator består af en trebladet fane, der roteres i høj hastighed. Fanebladende er let buede så de ”griber” luften og sender den ud i rummet i høj hastighed. Det skaber cirkulation af luften og giver et friskt og behageligt indeklima. Men materialet som disse faner, samt resten af gulvventilatoren er lavet af, har betydning for hvor meget støj den generere.

Sådan finder man en støjsvag model

Køber man én af de helt billige gulvventilatorer i ren plastic, vil den uundgåeligt larme lidt mere. Dette fordi plastic er et bøjeligt materiale, der vil vibrere og give sig under høje hastigheder når ventilatoren er tændt. Disse vibrationer giver en let summen, som vil blive højere når der skrues op for hastigheden.

Vælger man i stedet en gulvventilator, der er produceret i et hårdere materiale som for eksempel stål, vil man få en langt mere stille ventilator. Det hårdere materiale vil lettere kunne skære igennem luften, uden at fanerne vibrerer eller skaber lyd. Samtidig vil den være mere stabil og nettet der omgiver fanebladene, vil være af samme robuste materiale, der ikke bliver påvirket af luften.

Bedst med timer-funktion

En støjsvag gulvventilator er optimal til soveværelset, fordi den genererer frisk og kølig luft på de varme sommernætter. Det gør det lettere at falde i søvn, men bemærk at det vil være bedst med en ventilator med en timer-funktion. Hvis man har en gulvventilator til at køre hele natten i det rum hvor man sover, kan man nemlig risikere en forkølelse, hvis luften bliver for kold. Køb derfor en gulvventilator, der kan indstilles til at slukke af sig selv efter noget tid.

admin